Ska tolkarna få skydd av svenska staten?


Skyddsvärda?

Jag läser att Storbritannien och Danmark kommer att erbjuda de tolkar och andra medhjälpare man anlitat i Afghanistan olika former av skydd. Storbritannien erbjuder de 600 tolkar de anlitat att under fem år få tillstånd att bo i Storbritannien tillsammans med sina familjer. De som väljer att stanna kvar i Afghanistan ska i stället erbjudas ersättning (som mest under fem år).

Danmark verkar komma att erbjuda de afghanska tolkar som arbetat för de danska styrkorna att få söka asyl. De som inte vill söka asyl kan i stället välja mellan att få fem års utbildning i Afghanistan eller att få utbetalt motsvarande ett och ett halvt års lön.

Månntro den svenska staten kommer att erbjuda de tolkar och medhjälpare som riskerar fara något i stil med Storbritannien och Danmark? Eller ska vi lämna dem i sticket?

Länkar: SvD, Ekot, dn.se, Ekot, SVT

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 23 maj, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Ska tolkarna få skydd av svenska staten?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: