En strategi för full sysselsättning


På det representantskapsmöte som LO genomförde igår rapporterades att LO-styrelsen beslutat att tillsätta en utredning. Strategin ska presenteras sommaren 2015 och bli till en rapport att behandlas på LO:s kommande kongress. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson sade till representanstskapets ledamöter att …

Jag är oerhört stolt över den inriktning vi nu väljer. Vi i fackföreningsrörelsen kan aldrig acceptera en arbetslöshet som nu är uppe i nästan 9 procent.

Det är alldeles utmärkt att LO sätter igång detta arbete. Det är väl vidare ett löfte som Karl-Petter lämnade i samband med att han valdes som ny ordförande. Det behövs en tydlig röst från LO:s håll i dessa frågor. Det är trots allt branscher där LO:s medlemsgrupper finns som drabbats hårdast av arbetslöshet och den arbetsmarknadspolitik som den borgerliga regeringen genomdrivit.

Länkar: Arbetet, ka.se, Arbetet

Industribloggare: Leine Johansson

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 maj, 2013, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En strategi för full sysselsättning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: