Om att inte blunda för populistiska och främlingskritiska krafter


I ett debattinlägg i Dagens Industri skriver ett antal företrädare om faran om att inte säga ifrån för SD och andra populistiska och främlingskritiska krafter. De berättar att det i Sverige finns omkring 85.000 småföretag och entreprenörer med utländsk bakgrund. De sysselsätter cirka 250.000 personer i sina företag. Dessa företag står för fyra av fem nya arbetstillfällen de senaste åren. De omsätter cirka 130 miljarder kronor årligen och gör en vinst på runt 11 miljarder kronor.

Det är tydligt att många av de som kommer till Sverige skapar sina egna arbetstillfällen. De kommer till Sverige i syfte att skapa sig en bättre framtid än där de kommer ifrån. De lägger stor möda och många arbetstimmar för att försörja sig själva, sina familjer och andra i företaget.

Debattörerna argumenterar för att det vore kontraproduktivt för den svenska ekonomin att inte understödja en utveckling där fler företag startas och drivs av människor som kommit till Sverige. De säger i sitt inlägg att …

Sverigedemokraternas frammarsch kommer att fortsätta så länge inte fler säger ifrån. Varken politiken eller näringslivet saknar starka företrädare. Nu är det dags att höja rösten. Lämna ingen utanför. Det är kontraproduktivt att blunda för det inflytande som entreprenörer med utländska bakgrund har i Sverige.

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 21 maj, 2013, in Arbetsmarknadspolitik, Blandade funderingar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Om att inte blunda för populistiska och främlingskritiska krafter.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: