Regeringspartierna är överens


Ekot rapporterar om att den borgerliga regeringen är överens om att förändra skollagen i så motto att kommunerna ska ta hänsyn till elevernas förutsättningar och behov när man fördelar resurserna i skolan. Det är ju bra att den borgerliga regeringen verkar ha svängt i denna fråga. Det har väl inte längre varit möjligt att blunda för den verklighet som uppstått ute i kommunerna.

Det är ännu inte klarlagt hur regelverket ska se ut, men det är klart att det är kommunerna som ska utforma sina lokala regler för hur medlen ska fördelas mellan skolorna. Man ska väl därför vara försiktig med att bedöma hur betydelsefull regeringens förslag kan bli när den möter verkligheten.

Men det är ändå bra att de lägger ett förslag i frågan.

Länkar: Ekot, dn.se

Andra som skrivit: Martin Moberg, Monica Green

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 15 maj, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Regeringspartierna är överens.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: