Havererad skolpolitik


Tomas Tobé svarar på Magdalena Anderssons inlägg om skolpolitiken med att mest glida undan hennes kritik. Hans huvudsakliga tes var att den borgerliga regeringen behövde återupprätta kunskapsskolan efter Ibrahim Baylan som skolminister.

Tomas räknar upp de åtgärder som den borgerliga regeringen genomfört för att vända utvecklingen. Han nämner förstås inte att dessa åtgärder till synes ännu inte verkar ha haft avsedd verkan.

Sverige har idag en skola där klassbakgrund börjat väga tyngre som förklaring över hur elever kommer att lyckas med skolan. Det behövs en skolpolitik som tar hänsyn till det. Jan Björklunds skolpolitik har nått vägs ände.

Socialdemokraterna gör rätt som bjuder in till samtal om den framtida skolan. Det behövs samling kring den kanske viktigaste framtidsfrågan.

Andra som skrivit: Martin Moberg, Ylva Johansson

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 11 maj, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

 1. Lars Flemström

  Vi får vara glada om inbjudan till samtal om ”den kanske viktigaste framtidsfrågan”. Oavsett vilken sida som för göra de största eftergifterna, så kommer ju alliansen därmed att ha nobbat den ena av socialdemokratins båda profilfrågor i valet.

  Löfvén visade förvisso sin skicklighet som förhandlare under partikongressen. Men kan han leda en valrörelse? Kan han ”elda massorna”, kan han mobilisera väljarna, kan ha ge de egna valarbetarna segervittring?

  I handböcker i argumentationsteknik kan man lära sig att när ett enda argument inte är övertygande nog, ska man fokusera på fem argument. Vilka är de tre övriga.

  Med mantrat ”jobben och skolan” driver S valrörelse för arbetslösa föräldrar med barn i skolåldern? Vart tog den majoritet, som har jobb, vägen? Vart tog pensionärerna vägen? Dessutom fick skolkampanjen en dålig start, med hot om tvångsskola för arbetslösa 18 – 25 åringar, som tröttnat på studier. Vart tog förstagångsväljarna vägen?

  Löftena om att inte röra jobbskatteavdragen är väl inget argument för att rösta på just sossarna?

%d bloggare gillar detta: