Om en besviken minister


Jag är besviken!

Sveriges Television fortsätter med att granska nyttan med Arbetsförmedlingens upphandlade tjänster. I ett inslag rapporteras att företagen tjänar mer pengar på att enbart ta emot arbetslösa för att utföra coachtjänster. Den bonus som ingår i systemet har inte utbetalats i särskilt många fall.

SVT träffar i ett reportage en stressad(?) generaldirektör för Arbetsförmedlingen strax efter att hon utfrågats av Riksdagens arbetsmarknadsutskott. Angeles Bermudez-Svankvist meddelar televisionens representant att Arbetsförmedlingen kommer att bryta avtalet med en stor leverantör och att fler avtal kommer att hävas.

Slutligen ges arbetsmarknadsminister Hillevi Engström möjlighet att uttrycka sin besvikelse över hur en del företag har agerat. Hillevi säger att …

Det är klart att det är chockande att höra att det finns sådana oetiska företag som skor sig på skattebetalarnas pengar, som lurar arbetsförmedlingen, som bryter mot ingångna avtal och som ytterst faktiskt inte hjälper människor till jobb.

Hon klargör vidare hennes missnöje över att flera av de inblandade företagen är auktoriserade av organisationen Bemanningsföretagen. Ministern säger även att man (regeringen?) behöver se över om man ska ägna sig åt sådan verksamhet.

Jag har faktiskt väldigt svårt att tro på att regeringen kommer att genomföra några större förändringar av gällande lagstiftning gällande Arbetsförmedlingens uppdrag. Det är möjligt att man ågot kommer att åthuta generaldirektören för hur Arbetsförmedlingens upphandlingar har genomförts. Men det kommer mest att vara skådebröd för att tillfredsställa media.

Andra som skrivit: Martin Moberg, Henrik Bäckström

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 24 april, 2013, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om en besviken minister.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: