Ett problem för mindre ansvarsfulla företag


En tummetott

I lördags gavs Svenskt Näringslivs verkställande direktör, Urban Bäckström, möjlighet att larma om det värsta slaget mot fri företagsamhet sedan löntagarfonderna. Med det tonläge han valde fick han svenska socialdemokrater att verka mer ondskefulla och illasinnade än en nordkoreansk regim.

Det svenska näringslivets allerhögsta organisation kommer därför att dra igång en kampanj tydligt inriktad mot socialdemokraterna. Med det höga tonläge som organisationen valt så är man antingen …

  1. fullständigt ense, eller
  2. så splittrade internt att man försöker överrösta motsättningarna.

Jag kan förstås inte veta hur det förhåller sig, men det har börjat komma en del inlägg som visar på en något mer nyanserad uppfattning i frågan. Det senaste exemplet kommer från en intervju med Investors VD, Börje Ekholm. Han uttalar sig i anledning av det beslut som den socialdemokratiska kongressen fattat kring vinstbegränsning. Börje säger att …

Problemet är för dem som är mindre ansvarsfulla, men det ser jag inte som ett problem. Det ser jag som något positivt.

Marcus Strömberg, VD för Academedia, säger för sin del att …

Det är positivt att det finns ett stöd för företagande i välfärden och att frågan om vinstbegränsningar är avförd. Sedan sätter man fokus på kvalitetsfrågorna vilket också är bra.

Risken för Svenskt Näringslivs är att kampanjen blir till endast en tummetott.

Länkar: SvD, di.se, etc

Andra som skrivit: Peter Johansson, Peter Högberg, Alliansfritt Sverige, Kaj Raving

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 19 april, 2013, in Politiska funderingar and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Ett problem för mindre ansvarsfulla företag.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: