IF Metalls avdelningar uttrycker stöd för Kommunal


IF Metalls avdelningsordföranden har i ett uttalande uttryckt sitt stöd för Kommunal i den lönekamp de gett sig in i. Uttalandet lyder som följer:

IF Metall ställer till fullo upp på LO-samordningen i årets avtalsrörelse. Vi är överens om att det ska vara en låglönesatsning till avtalsområden med en snittlön under 25 000 kronor. Hittills har avtal träffats på svensk arbetsmarknad som därmed ger cirka 1 700 kronor under en period av 36 månader.

För IF Metalls medlemmar är det viktigt och angeläget med en väl fungerande välfärdssektor. Det förutsätter goda arbetsvillkor för såväl industriarbetarna som välfärdens arbetare. Det är två sektorer som är beroende av varandra för att samhället ska utvecklas.

Likväl som avtal har träffats inom andra områden borde det vara möjligt att med konstruktiva förhandlingar gå att hitta en lösning även för Kommunals medlemmar, längre ifrån varandra står inte parterna.

IF Metalls avdelningar och förbund uttrycker sitt starka stöd för Kommunal i kampen för arbetsvillkor och löner i enlighet med LO-samordningen.

Länkar: IF Metall, IF Metall, da.se, Arbetet, ka.se, Lag&Avtal, Fastighetsfolket

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 18 april, 2013, i Fackliga frågor och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för IF Metalls avdelningar uttrycker stöd för Kommunal.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: