Svenskt Näringsliv förklarar krig mot (S)


Jag förklarar härmed krig!

Urban Bäckström, VD för Svenskt Näringsliv (SN), förklarar i en intervju krig mot socialdemokraterna. Bakgrunden till aktionen är det beslut om vinstbegränsning som togs på den socialdemokratiska kongressen härförleden. Urban säger tydligen till Dagens Industri att beslutet är …

… den värsta inskränkningen av fri företagsamhet sedan löntagarfonderna …

Svenskt Näringsliv kommer att skicka ett brev till samtliga medlemsföretag. Brevet blir tydligen inledningen av en kampanj tydligt inriktad på att motverka socialdemokraterna.

Det är nästan litet bra att organisationen Svenskt Näringsliv nu så tydligt markerar var de står i de politiska frågorna. SN vill ju verka vara en organisation som endast företräder sina medlemmars intressen utan några som helst politiska hänsyn. Med denna åtgärd visar sig nu SN:s rätta anlete. Nu agerar de som vore SN en av den borgerliga regeringen tillhörig megafon.

Månntro detta är inledningen SN:s kampanj för att förhindra regeringsskifte efter valet 2014?

Länkar: SvD, di.se

Industribloggare: Kaj Raving, Leine Johansson, Leine Johansson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 13 april, 2013, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Thomas Åkerblad

  Förklara krig mot (s)? Inser jag inte. De förklarar krig mot de begränsningar som (s) vill genomföra för fri näringsverksamhet. Ser inte det som krig mot (s). Dessutom är det ju bara vänsterdelen inom (s) som vill göra det. Om Omar Mustafa kan vara islamist och socialdemokrat samtidigt så kan väl Svenskt Näringsliv ha egna tankar utan att vara en megafon för de borgerliga partierna? Att synpukterna kan sammanfalla på vissa områden är ju en helt annan sak.

 2. Fri företagsverksamhet? Parasiter på våra skattepengar utan risk.

  Vad har det med frihet att göra? Många miljarder som kunde använts till de som har det svårt. Istället skall Bäckström och gelikar äta gåslever på vår bekostnad.

 3. Kent Karlsson

  Thomas.
  Vad SN gör är att de förklarar krig mot majoriteten av Sveriges befolkning som faktiskt är emot ohejdat vinstuttag! Kanske inte det smartaste SN kan göra! Om de någon gång stannade upp och tänkte lite längre än vad näsan räcker så skulle de kanske inse det!

 4. Håller med Mats – Vad menar U Bäckström – ”Fri företagsamhet” vill vi väl alla ha – men det har väl ingenting med bidrags- och skattefinansierad företagsamhet att göra ?? Med den uppfattningen skall väl även kommunens o statens verksamheter räknas som ”Fri företagsamhet” ??

 5. Per Stenquist

  Svenskt näringsliv är för fri konkurrens tills de själva utsätts för det, då KRÄVER och får de skattefinansierat skydd mot förluster. De är del av en av världens mest skyddade ekonomiska sfärer, den svenska. I det här landet är en riskkapitalist en individ som bara gör satsningar när den är mer än hundra procent garanterad att göra supervinster, utan minsta chans till ens en mindre fantastisk vinst, än mindre risk för förlust. Och de har alliansens medlemmar i sitt knä. Alliansens företrädare äter ur deras händer och därför tillskyndar de ALLTID dessa låtsasverksamma sk ”risktagare”, med allt de vill ha.

 6. Susanna Svensson

  De förklarar krig mot demokratin om en majoritet av väljarna i nästa val röstar på partier som vill begränsa möjligheterna att ta ut vinst på vård skola omsorg dvs göra vinst med hjälp av skattemedel så förklarar SN krig mot demokratin men jag tycker det är bra att de är så tydligen för då kanske fler inser att en fri markandsekonomi och demokrati inte är förenligt. Så fort ett privatintresse har makt över så stora summor att de direkt eller indirekt kan påverka politiska beslut så har vi inte demokrati.

%d bloggare gillar detta: