Jobben som utgångspunkt för alla politiska förslag


Jobben, jobben, jobben!

Den socialdemokratiska partistyrelsen kommer att föreslå partikongressen att fatta beslut om en portalparagraf där full sysselsättning blir prioritering för all politik:

Full sysselsättning är vår övergripande politiska prioritering. Skapandet av fler jobb och aktiva insatser mot arbetslösheten går före allt annat. Jobben ska sättas främst i hela den ekonomiska politiken. Vi socialdemokrater ska vidta de åtgärder som krävs och söka de allianser som är nödvändiga för att bryta arbetslösheten och få fler människor i arbete.

Socialdemokraterna har förlorat två riksdagsval i rad. En bidragande orsak till dessa förluster har väl varit att partiet förlorat förtroendet bland väljarna för sin förmåga att skapa arbeten. Det har ju annars varit socialdemokraternas starkaste gren i förtroendeligan. Att på detta sätt anta en portalparagraf är ju ett sätt att tydliggöra sin prioritering. Men det räcker knappast med en vackert formulerad portalparagraf för att återvinna förlorat förtroende.

Trots allt är det politiska förslag i en helhet som kan göra att medborgarna väljer att rösta på ett parti. Men det är klart att det är viktigt för ett samhälle att verka för att minimera arbetslösheten. Det gäller för partiet att utveckla idéer som på kort och lång sikt gör att människor kommer i arbete och egen försörjning. Det kommer att behövas en mångfald av åtgärder som skapar förutsättningarna för en lägre arbetslöshet.

Länkar: SvD, dn.se, dn.se, dagens arena, di.se, dn.se, SVT, SVT, SVT, di.se, SVT Debatt, Aftonbladet debatt, fackligt.eu, dn.se

Andra som skrivit: Roger Jönsson, Martin Moberg, Peter Högberg, Lena Sommestad, Martin Moberg, Martin Moberg, Ola Möller, Roger Jönsson, Martin Moberg

Industribloggare: Kaj Raving, Leine Johansson, Carola Andersson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 26 januari, 2013, i Arbetsmarknadspolitik, Politiska funderingar, Socialdemokrati och märkt , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Om man prioriterar UPP nåt så måste man prioritera NED nåt.
    Frågan är bara vad?

    Ps. Din blogg har blivit riktigt snygg och intressant. Även om jag inte delar allt du säger så kan man ju ge beröm. Ds.

%d bloggare gillar detta: