Hur påverkas en människa av att ha en osäker anställning?


Anne Richter, psykolog och arbetsmiljöforskare, har fått AFA Försäkrings stipendium på en miljon kronor för att forska om anställningsotrygghet.

Anne kommer, bland annat, att besöka Claremont-universitetet i Kalifornien, där man specialiserat sig på så kallad positiv psykologi. Hon kommer under en två-årsperiod att kunna besöka olika utländska universitet, som kommit långt inom arbetsmiljöforskningen.

Anne menar att vi människor i hög grad definieras av vårt arbete. Det är viktigt att kunna säga till människor man möter vad man sysslar med. Därför upplevs stressen att inte veta om den anställning jag har kommer att fortsätta som negativ. Anne säger …

Om jag är rädd att få sparken kanske jag jobbar hårdare, men den effekten är kortvarig. I förlängningen tappar man sitt engagemang. Och en organisation mår bra om de anställda visar det lilla extra och vågar ”tänka utanför lådan”, men när vi är stressade och oroliga får vi tunnelseende och gör bara det vi vet att vi kan.

Hon menar vidare att det nästan är enklare att vara utan arbete. Då vet man att man måste söka arbete och gå vidare. Men världen är betydligt mer oklar för den som har en otrygg anställning. Anne säger vidare …

Vad kommer att hända? Vad ska jag göra? De anställda behöver beslutsunderlag, och organisationen ligger alltid före i informationsflödet. Därför måste man vara väldigt rak och öppen med hur det ligger till.

Anne säger att vi kommer att få leva med en otryggare arbetsmarknad. Det kommer inte att vara möjligt att vara hela livet på en och samma arbetsplats i framtiden. Människor kommer att behöva byta anställningar under hela sitt liv. På så sätt blir det verkligen viktigt att arbeta med dessa frågor. Idag förs debatten till stor del av arbetsgivarna som kräver allt högre flexibilitet av de anställda. Arbetsgivarna har dock litet att erbjuda tillbaka till de anställda för att göra dem starkare och bättre anpassade för den värld vi är på väg in i.

De fackliga organisationerna inom LO har ju också en diskussion att föra för att stärka de fackliga medlemmarna för arbetsmarknaden. Det blir en rejäl utmaning att skapa stabila fackliga organisationer i en verklighet med högre personalomsättning och där människor aktivare byter branscher.

Jag önskar, i alla händelser, Anne all lycka med sin forskning. Det är verkligen viktiga frågor att studera.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 december, 2012, i Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Att människor inte arbetar hela livet på en och samma plats är en verklighet redan idag. Att arbete ger människor värde och en säker grund att stå på är inte heller något nytt. Frågan är hur samhället ställer sig mot att de här två faktorerna riktar sig åt helt olika håll. Samtidigt har vi ett fackförbund som tyvärr inte svarar till förväntningarna vad gäller just medlemmarnas lidande, vare sig de har ett arbete eller är arbetslösa. Att acceptera att vi kommer att leva i en allt mer osäker arbetsmarknad är helt enkelt ett hån mot arbetarrörelsens historia och dem som har kämpat och t.o.m. Offrat sina liv för en värdigare arbetstillvaro. Psykologien borde ta tag i hur människovärdet INTE ska försämras i en värld där finanserna och pengarna mer och mer låtens bestämma!

  1. Ping: Att trampa sig själv i svansen… | MeningenMedMiguel

%d bloggare gillar detta: