Huruvida världen kommer att gå under den 21/12


Det finns tydligen de personer som är övertygade om att världen som vi känner den kommer att gå under i morgon. Jag känner mig ganska trygg i min förvissning om att inget särskilt kommer att hända i morgon.

De faror som världen står inför är reella men består av helt annat än att någon ålderdomlig kalender ska ta slut i samband med med morgondagens datum.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap meddelar på sin blogg att …

… Vi ser ingenting, här och nu den 20 december, som tyder på att allmän panik inför jordens undergång är på väg att bryta ut. Men uppstår en situation där många människor är oroliga så har vi beredskap dygnet runt, året om.

Jag kommer att gå till sängs ikväll med lugnt sinne och utan oro. Det hoppas jag verkligen att de flesta kan göra.

Länkar: SVT, SVT, Östnytt, Fokus, SvD

Andra som skrivit: Krisinfobloggen

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 20 december, 2012, i Blandade funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Jag tror att jordens undergång den 21 december 2012 är feltolkat.

    Jag tror att det med ”jordens undergång” menas att det sedan 1800-talet pågående pyramidiska tänkandet och agerandet – f o m den 21 december 2012 pö om pö kommer att ”krackelera” – och över lite tid sett ersättas med något NYTT !

    Om vad jag menar med ”nytt” HÄR.

%d bloggare gillar detta: