Resurser bör gå till stöd i skolan


Tidningen ”Dagens Samhälle” har genomfört en enkätundersökning bland kommunala skolpolitiker. Resultatet är faktiskt väldigt intressant. En stor majoritet av de svarande anser inte att RUT-avdrag för läxhjälp är någon särskilt bra reform. Enligt tidningen säger en folkpartistisk företrädare att …

Skolans kompensatoriska uppgift får inte sättas ur spel.

En socialdemokratisk nämndordförande säger till tidningen att …

Staten bör stödja med mer resurser till skolan för att erbjuda läxhjälp i samband med skolan. Det får en utjämnande funktion till skillnad från Rut för läxhjälp.

Det verkar som om de kommunala skolpolitikerna har en betydligt mer realistisk syn på denna fråga än de i den borgerliga regeringen. Men detta är ju inte den första fråga i vilken de låter sig styras av diverse teoretiska (fantasifulla) övertygelser.

Länkar: Dagens Samhälle, dagens arena, Lärarnas Nyheter

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 14 december, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Resurser bör gå till stöd i skolan.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: