Sjuka ska garanteras rehabilitering!


De rödgröna partierna i Sveriges riksdag krävde på tisdagen gemensamt att sjukskrivna ska garanteras rehabilitering. Har inte sjukskrivna erbjudits rehabiliterande insater ska man inte kunna utförsäkras ur sjukförsäkringen. Kravet ställdes i Socialförsäkringsutskottet men bordlades eftersom ärendet inte fanns på dagordningen. Det innebär att förslaget kommer att diskuteras om torsdag.

Miljöpartiets Gunvor G Ericsson säger till Ekot att …

Så som lagstiftningen ser ut idag så finns det ingen garanterad rätt för människor att få insatser eller rehabilitering.

Tomas Eneroth (S) sade för sin del att …

Regeringen har ju valt att försöka beskriva sjukförsäkringsreformen som lyckad genom att försöka få statistiken att ge ett bättre resultat än vad det i verkligheten är. Vi tycker det är allvarligt. Det är bättre att regeringen återkommer med förslag hur man ska erbjuda rehabilitering så att människor verkligen kan komma tillbaka till arbetslivet.

Det krävs att en majoritet ställer sig bakom Miljöpartiets utskottsinitiativ för att en förändring ska kunna komma till stånd. Vi får se vad som händer på torsdag. Det är utan tvekan ett rimligt krav som ställts i riksdagen.

Länkar: Ekot, dagens arena, Arbetet, dn.se, SvD, Ekot

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 november, 2012, i Fackliga frågor, Socialförsäkringsfrågor och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Sjuka ska garanteras rehabilitering!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: