Fokus på medlemsdemokrati och gräsrotsmobilisering


Dagens Arbete rapporterar att det har bildats en klubb för anställda på Lernia Bemanning. Klubben har vuxit fram genom ett aktivt arbete genom sociala medier och genom att möta de anställda inom Lernia Bemanning som arbetar på Volvo Torslandaverken. Klubbens ordförande, Per Andersson, säger till tidningen att …

Vi ville inte bygga en klubb ovanifrån. Eftersom det är så stor genomströmning av människor i den här branschen så måste man bygga brett. För oss var det naturligt att lägga fokus på medlemsdemokrati och gräsrotsmobilisering.

Klubben har omkring 280 medlemmar. De kommer att prioritera arbete med anställningstrygghet och säkerhet. Per säger …

Det är inte lätt om man är nitton år och inhyrd att komma och säga att den här trucken är farlig eller här behövs ett skyddsräcke. Men vi måste lära oss kräva våra rättigheter liksom de fastanställda. Och det är inte bara för vår skull. De villkor vi accepterar kommer också att komma till de fastanställda. Så vi organiserar oss för alla metallarbetare.

Det känns bra att höra det fackliga engagemanget bland klubbens företrädare. De går till de fackliga rötterna i att organisera den fackliga verksamheten. Till den fackliga verktygslådan har de fogat moderna verktyg.

Det går kanske inte att i detalj kopiera deras arbetsmetod men väl att inspireras i arbetet för en bättre facklig verksamhet bland de bemanningsanställda.

Jag önskar dem all lycka i det fackliga arbetet!

Länkar: Lernia verkstadsklubbda.se, Arbetet, Lernia verkstadsklubb

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 november, 2012, i Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Fokus på medlemsdemokrati och gräsrotsmobilisering.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: