En Trumpen man


Jag tänker inte ge mig i kast med att analysera valutgången av det amerikanska presidentvalet. Mina kunskaper om det politiska systemet och den aktuella debatten är inte tillräckligt djupa för att jag på något vettigt sätt ska klara av det. Men det framgår förstås av rapporterna att många på den republikanska sidan är djupt  besvikna över valutgången. Den kände och tämligen förmögne Donald Trump lät tydligen sina fingrar löpa visst amok över tangentbordet. Han gav sin besvikelse fullt utlopp genom ett antal inlägg på Twitter. Flera av dessa inlägg har sedan försvunnit.

Han uttryckte sig såsom att USA inte är ett demokratiskt system och kritiserade systemet med elektorsröster. Detta system kan innebära att den kandidat som inte får flest röster ändå kan bli vald. Det är ur svenska förhållanden ett besynnerligt system.

Om Donald varit lika kritisk över elektorssystemet om Mitt Romney vunnit dess majoritet får väl vara osagt.

Länkar: Aftonbladet, Daily Mail, Business Insider, di.se, SvD

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 7 november, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Efter att ha sett filmerna ”Sicko”, ”Capitalism: A love story” och ”Food inc”…så är jag helt övertygad om att det är Lucifer som styr och ställer i USA ..oavsett vem som innehar presidentämbetet…ett samhälle som tillåter att man dumpar sjuka människor i rännstenen, är ett samhälle i totalt förfall !

%d bloggare gillar detta: