Ett regeringens perpetuum mobile – visstidsanställningar


SVT fortsätter att rapportera om Sverige som det land där arbetsgivare kan låta anställda arbeta på korttidskontrakt i nästan oändlig tid. I artikeln berättas om hur det i all tysthet skett en revolution på arbetsmarknaden för de yngsta. På 1990-talet var endast vart femte jobb en tillfällig anställning, nu är hälften alla jobb av en kort natur.

Sverige tillhör numera de länder inom EU som ligger i topp/botten (välj själv) när det gäller att kunna anställa på korta tillfälliga anställningar. Det finns de som menar att denna utveckling är till ekonomisk skada för Sverige. Per Skedinger, Institutet för Näringslivsforskning, säger …

Det kan öka arbetslösheten i ekonomin eftersom personer som har visstidsanställning har en högre uppsägningsrisk än fast anställda. Det kan också bidra till en försämrad produktivitetsutveckling eftersom visstidsanställda typiskt sett får mindre av arbetsplatsutbildning än fast anställda.

TCO, som anmälde den svenska regeringen till EU-kommissionen är inte särskilt nöjd över denna utveckling. De menar att det förslag till ändringar av Lagen om anställningsskydd som den borgerliga regeringen presenterade i somras inte gör mycket för att komma till rätta med detta. TCO menar också att det ökade användandet av tillfälliga anställningar börjar påverka hela arbetsmarknaden. TCO:s samhällspolitiske chef Roger Mörtvik säger …

Det här kommer att utveckla sig så att vi också ser det bland de äldre. Vi kan riskera en situation där personer som förlorar sitt jobb får väldigt mycket svårare att komma tillbaka till en tillsvidareanställning utan att det som erbjuds i  högre grad blir visstidsjobb.

Vi riskerar nu att få det två tredjedelssamhälle som forskare och debattörer pratat om i många år. Det ser vi växa fram i kölvattnet av osäkra anställningsförhållanden.

Hillevi Engström har meddelat att hon i detta läge inte vill yttra sig om SVT:s uppgifter. Hon vill nämligen, säger hon, sätta sig in i de många kritiska synpunkter som kommit på regeringens förslag.

Jag misstänker att Hillevi kommer att ta all den tid hon kan ta för att analysera situationen. Regeringen har ju verkligen inte visat någon större beredvillighet av att komma till rätta med visstidseländet. Det är nog så enkelt att regeringen inte har någon större lust att göra de förändringar som EU-kommissionen påtalat.

Länkar: SVT, SVT

Andra som skrivit: Samuel Engblom

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 november, 2012, i Arbetsmarknadspolitik, EU, Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Vad tycker du, som är ”insider” och ser detta inifrån: vad beror detta på? Varför vill arbetsgivare i Sverige i större utsträckning än i andra länder, ha visstidsanställningar isf fasta anställningar? (Jag känner i övrigt inte igen min egen arbetsplats i denna beskrivning)

    • Göran Johansson

      Det har blivit att Inom industrin som jag känner bäst) så används visstidsanställda och inhyrda som ”dragspel” i ned- och uppgångar. Eftersom arbetslösheten är ganska hög bland unga tenderar ju vissa arbetsgivare att utnyttja detta övertag för att kunna erbjuda korta anställningar. Det gör att många unga accepterar ganska mycket för att kunna få ett arbete.

      Men det är klart att detta varierar. Det verkar vara särskilt vanligt inom hotell/restaurang och butik.

%d bloggare gillar detta: