Om en överenskommelse om partibidrag


Det finns idag en bättre vilja bland de politiska partierna att redovisa varifrån de får bidrag till sin verksamhet. Det har ju för många partier varit en smärtsam process att hamna där. Jag ska inte framhålla socialdemokraterna som det från början drivande partiet i denna fråga. Däremot blev socialdemokraternas ställningstagande avgörande i att sätta större press på Moderaterna, som längst av alla de etablerade partierna, höll emot. Idag har samtliga riksdagspartier (utom SD) ingått en frivillig överenskommelse om ökad öppenhet.

TT rapporterar nu att de sju partierna, i avvaktan på kommande lagstiftning, avser att träffas för att revidera den frivilliga överenskommelse de slutit. Carin Jämtin, partisekreterare för Socialdemokraterna, säger till TT att …

Men det är absolut inte i stället för en lagstiftning utan det är tills dess att en lagstiftning finns på plats.

Vi lär väl så småningom få veta resultatet av den uppdaterade överenskommelsen. Men det är ju trots allt bra att man håller temperaturen uppe i denna fråga.

Länkar: SvD, di.se

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 oktober, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om en överenskommelse om partibidrag.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: