En liten storm över ett litet ord


Jag ska fatta mig kort!

Det har tydligen uppkommit en liten storm över att den socialdemokratiska partiledningen använde ordet ”affärsplan” när man presenterade inriktningen i den kommande socialdemokratiska budgetmotionen. Det har sagts att detta är en anpassning till näringslivets språk, kanske till och med borgerligt språkbruk. Jag vet inte hur partiledningen resonerade inför att debattartikeln skrevs. Jag bryr mig knappast om det heller.

Jag väljer att se till innehållet i det förslag man presenterade igår. För mig är det viktiga vad partiet gör med de förslag som man antydde i debattinlägget. Jag anser dem nämligen som att vara väl i linje med våra värderingar och hur partiet tidigare bedrivit politik.

Sen får det kallas ”affärsplan” eller vad f-n som helst! Mitt fokus ligger i en valseger 2014 innebärande att den borgerliga regeringens ledamöter får skaffa sig annan sysselsättning.

Länkar: etc, dagens arena, di.se, di.se, Expressen, Aftonbladet

Andra som skrivit: Peter Högberg, Martin Moberg, Johan Westerholm, Peter Andersson, Lena Sommestad, Claes Krantz

Industribloggare: Leine Johansson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 25 september, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

  1. Vari består bevekelsegrunderna för att ägna sig åt en ickefråga?
    ”Strunt är strunt och snus är snus om än i gyllene dosor”.

  2. Håller fullständigt med dig. Jag gillar innehållet och lägger ingen energi på förpackningen, energin använder jag till föra ut vår politik.

  3. Någon har sagt att socialdemokrati är mer än en affärsplan. Och det är ju verkligen sant. Men försök förverkliga övriga delar av socialdemokratin utan det, som någon fyndig person kommit på bör kallas ”affärsplan”. Det går inte.

  4. Vilket innehåll? Vilket parti som helst i mitten hade kunnar formulera de fempunkterna. Därvidlag; är detta socialdemokratins budskap? Jo, förpackningen är förbaskat viktig. Du kan förringa det eller skita i det, men ägna en stund att fråga varför valde de fyras gäng denna förpackning? En förpackning som man inte kunde hantera. En förpackning som riksdagsgruppen visste nada om. I min värld alarmerande , i din värld inget att bry sig om. Om detta innehåll är det som skiljer S från de övriga partierna är S förlorat. Det famlar. Så frågan till dig och till Anita ovan, vilken politik pratar vi om. De svepande formuleringarna i affärsplanen eller är det ngt som jag har missat?
    För mycket ledig tid, komenterar du ovan. Som heltidarbetande, med fötterna i näringslivet, så nej inte mycket ledig tid, men förmåga till eget tänkande Göran. Oavsett om jag är socialdemokrat eller ej. Förmåga att kritiskt granska och ifrågasätta vad som kommer från mitt parti. Varför? För jag tror ja-sägare är det som förstör ett partis utveckling inte det motsatta.

%d bloggare gillar detta: