Kålle är besviken


LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson ”Kålle” är besviken över de tankar som kommit till uttryck i DN:s rapportering kring Leif Pagrotskys skatteutredning. Kålle trodde att skatteutredningen skulle titta längre in i framtiden än vad som nu verkar vara fallet. Karl-Petter saknar en analys av de senaste årens förändringar i skattesystemet inneburit för vanliga löntagare och finansieringen av välfärden. Han säger

De stora frågorna lyser helt med sin frånvaro i utredningen, det tycker jag är väldigt märkligt. Vi trodde det var utredningens uppdrag.

Det är onekligen intressant – och bra – att vi åter har fått ett i debatten aktivt LO. Det är i denna debatt som nya tankar och politiska idéer kan formas. Jag kan dela Kålles uppfattning att det behövs en långsiktig syn på hur skattesystemet ska utformas. Det kommer att vara svårt att höja inkomstskatterna i den internationella och konkurrensutsatta omvärld vi lever i. Ska Socialdemokraterna åter bli betraktade som regeringsdugliga i människors ögon krävs att vi blir mer än bara en dålig kopia av den borgerliga regeringens politik. Kortsiktiga övervägande måste kombineras med mer långsiktiga.

Länkar: dn.se, SvD

Andra som skrivit: Markus Mattila, Johan Westerholm, Den sjätte mannen, Peter Högberg, Martin Moberg

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 22 september, 2012, i Fackliga frågor, Socialdemokrati och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det kanske är viktigare vad som INTE sägs av Paggan! Skatterna skall ju räcka till såååå mycket.

    Det blir säkert så som med Persson’s pensionssystem: vill man leva längre och vill ha samma pension så vill man fixa det själv. Detsamma kommer att gälla välfärden: vill du ha mer än en miniminivå så skall du sörja för detta. Denna tanke tycks doseras in i s-medvetandet f n steg för steg. Det lär bli den ”långsiktiga” lösningen. Och hur skulle det annars bli, för vän av logik?

    Sedan tror jag att du har fel med att säga ”Ska Socialdemokraterna åter bli betraktade som regeringsdugliga i människors ögon krävs att vi blir mer än bara en dålig kopia av den borgerliga regeringens politik.” Ju mer s har dragit till höger (dsv åt allianshållet) desto fler sympatisörer har partiet fått. Jämför gärna med ”Juholt-eran”. MVH

  1. Ping: Svåra effekter för vilka, Pagrotsky? « PEPPRAT RÖDGRÖNT

%d bloggare gillar detta: