Stat och kommun ska kunna bjuda på mat och vin


Dagens Nyheter har intervjuat Morgan Johansson, (S)-märkt ordförande för Riksdagens Justitieutskott. Morgan är kritisk till hur den borgerliga regeringen har låtit myndigheter och statliga organisationer upprätta regler för intern representation utan någon som helst styrning. Han menar att det skedda borde vara besvärande för regeringen. Han säger …

Det är ett mönster som avtecknas. För allmänheten tecknas bilden av att regeringen inte håller i skattepengarna.

Det är klart att regeringens ickestyrning i dessa frågor i efterhand har visat sig vara ett misstag. Det är tydligt att det behövs en fastare hand när det gäller att fastställa hur statens interna representation får ske. Samtidigt är ju detta ingen enkel fråga att hantera. Jag anser nämligen att statliga och kommunala arbetsgivare ska kunna visa erkänsla och uppmuntran för personalens arbetsinsatser genom att kunna bjuda på mat och dryck (inkl alkoholhaltig sådan). Man ska kunna genomföra olika typer av aktiviteter för att svetsa samman personalgrupper, utveckla sina arbetssätt och verksamheter.

Det finns ju en risk att man i efterskenet av medias granskning blir övermåttan restriktiv med sin interna representation och med de aktiviteter och konferenser som behövs för att förbättra verksamheten. Det innebär förstås inte att man behöver hysa in sig på det dyraste hotellet, att man skickar inplastade inbjudningskort eller går till andra överdrifter eller excesser. Nu går det ju inte att forma några exakta regelverk i sådana här frågor. Det måste kunna krävas att de som arrangerar sådana här aktiviteter använder någon sorts gott omdöme och känsla för vad som kan accepteras av en kritisk omgivning.

Länkar: dn.se, dagens arena, SVT, dn.se, di.se, Arbetet

Andra som skrivit: Johan Westerholm, Annika Högberg, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 augusti, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Stat och kommun ska kunna bjuda på mat och vin.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: