Sysselsättning mäts inte i lediga jobb, det mäts i tillsatta tjänster


Julia Finnsiö och Robin Zachari svarar på SvD Brännpunkt på Eskil Erlandssons påstående för några dagar sedan att den sänkta restaurangmomsen skapat fler arbeten inom branschen. Men som Julia och Robin säger …

Att bara mäta mängden nyanmälda jobb är inte ett bra mått. Sysselsättning mäts inte i lediga jobb, det mäts i tillsatta tjänster.

Det visar sig nämligen att de fasta tjänsterna har minskat med 4,3 % på ett år. De korta anställningarna har visserligen ökat – dock endast med 1,9 %. Det är väl möjligen detta som gett genomslag i Arbetsförmedlingens siffror.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 27 augusti, 2012, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Sysselsättning mäts inte i lediga jobb, det mäts i tillsatta tjänster.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: