Om att Stefan Löfven håller tal idag


Idag kommer socialdemokraternas partiordförande att debutera som sommartalare. Jag kommer tyvärr inte att ha möjlighet att närvara vid detta tillfälle. Jag kommer att befinna mig i den Stora staden men kommer att ägna mig åt annat. Jag kommer väl att höra och bli informerad om vad talet innehöll i efterhand. Det är heller inte omöjligt att jag till kvällen kommer att reflektera över detsamma. Som många andra har jag ju vissa förhoppningar om talet och vilka budskap som kommer att lämnas.

Även om partiet fortfarande är inne i en tid för utvärdering och möjlig omvärdering av tidigare ståndpunkter ökar trycket på partiledningen att börja presentera mer handfasta och färdiga förslag och ståndpunkter. Stefan har ju tagit initiativ när det gäller arbetsmarknadspolitiken och uppnått större förtroende i dessa frågor än den borgerliga regeringen. Detta måste förstås förvaltas och utvecklas för att fortsätta hålla uppe trycket på regeringen och deras misslyckade politik. Stefan har ju också profilerat sig på innovationsfrågor och näringslivsutveckling. Här har ju partiet redovisat tankar och inriktning i debattartiklar. Men då detta blir en ganska stor fråga i den borgerliga höstbudgeten gäller det ju att (S) börjar leverera mer konkreta förslag i sitt egna förslag i den kommande budgetmotionen.

Det finns säkert mer att önska. Det kommer onekligen att bli spännande att få veta vilka besked som kommer att lämnas och om det finns något nytt i talet.

Länkar: SvD Brännpunkt, dn.se, di.se, SVT, dn.se, Ekot, SvD, SVT, di.se

Andra som skrivit: Martin Moberg, Johan Westerholm, Peter Högberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 26 augusti, 2012, i Socialdemokrati och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

%d bloggare gillar detta: