Maudern representation


SVT:s Rapport har i anledning av representationsaffären kring Tillväxtverket granskat hur ministrarna inom regeringen har hanterat sin interna representation. Det visar sig, enligt Rapport, att näringsministern är den som flitigast har låtit staten betala för måltiderna. Av vad jag förstår av inslaget är det Maud Olofsson som stått för lejonparten av de fall det handlar om. Den nuvarande ministern verkar ha varit något mer återhållsam.

Jag vet inte omfattningen av den interna representation som denna regering har jämfört med tidigare. Men som offentligt tillsatta och valda i allmänna val har man ett större ansvar för att leva upp till en viss moral. Ska man med trovärdighet möta väljare och uttala sig i sådana här frågor gäller det ju att man själv är noga med hur man representerar. Enligt reportaget handlar det inte om jättestora pengar. Däremot verkar det ha skett med viss regelbundenhet samtidigt som det i flera fall handlar om partiinterna möten.

Det är väl möjligt att den kultur som synes ha funnits inom den högsta departementsledningen inte har något med att göra med vad som skett inom Tillväxtverket. Det kommer man alldeles säkert att hävda. Men samtidigt …

Låter man intern representation bli en rutinsak som man närmare inte reflekterar över finns ju en risk att man själv och omgivningen blir fartblind. Finns heller ingen moralisk kompass blir det ju svårt att med trovärdighet åthuta sina ”underlydande” och omgivning. Därför är det ju bra att Rapport genomfört denna granskning.

Länkar: SVT, SVT, SVT

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 9 augusti, 2012, i Blandade funderingar, Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Maudern representation.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: