Människan är skyldig till den globala uppvärmningen


Dagens Nyheter skriver idag kort om den amerikanska forskaren Richard Muller. Han har tidigare varit skeptisk till att det är mänskliga aktiviteter som ligger bakom den globala uppvärmningen.

Efter att själv, tillsammans med andra, genomfört en studie (sammanfattning) har han nu ändrat ståndpunkt. Han konstaterar att det är utsläppen av växthusgaser de senaste 250 åren som står bakom den globala uppvärmningen. Richard avslutar ett debattinlägg med …

Science is that narrow realm of knowledge that, in principle, is universally accepted. I embarked on this analysis to answer questions that, to my mind, had not been answered. I hope that the Berkeley Earth analysis will help settle the scientific debate regarding global warming and its human causes. Then comes the difficult part: agreeing across the political and diplomatic spectrum about what can and should be done.

Det är väl frågan om detta räcker. Det finns allt för många skeptiker i denna fråga. Men som han ändå antyder i sin artikel – nu är det upp till politiska beslut för att hindra denna utveckling!

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 31 juli, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Skitsnack.

  2. Leif Andersson

    Är väl ganska självklart att den globala uppvärmningen påverkas. Om man tänker efter är det t.ex. ganska sjukt med alla bilar i rusningstrafik som förpestar miljön.

  3. Antagligen behövde han ändra åsikt för att få forskningsanslag.

%d bloggare gillar detta: