Grand Hôtel var ­billigast


Dagens Nyheter har stått för dagens stora nyhet. Tillväxtverket har använt stora summor pengar för intern representation och på andra därmed liknande aktiviteter. Det handlar om totalt 16,5 miljoner kronor sedan 2010. Det råder ingen tvekan om att man låtit sig väl smörja kråset både i form av god mat som drycker.

Verket har heller inte följt sina egna interna regler för hur intern representation ska ske. Man har ätit och druckit för betydligt mer pengar än vad regelverket tillåter. Christina Lugnet, generaldirektör på Tillväxtverket, försvarar en del av utgifterna …

Jag granskar ju inte varje detalj, däremot har jag ju avdelnings­chefer som attesterar det som händer på respektive avdelning och jag är den typen som har fullt förtroende för mina chefer. Sen kan det finnas ett och annat som slunkit igenom som jag kan hålla med om inte ska finnas i vår verksamhet.

Jag är minsann inte moralist i sådana här saker. Det är klart att Tillväxtverket som arbetsgivare ibland behöver samla sina anställda för interna möten och för uppmuntran i deras arbete. Jag begär inte ens att de ska träffas på vandrarhem eller andra platser till likartad standard. Men här synes det som om man har blivit något fartblind. Någon annan har betalat och det har inte funnits någon gräns uppåt! Man har kanske låtit sig inspireras av representationskultur (eller vad man trott vara det) inom det privata näringslivet.

Vi lär väl komma att få se många pudlar, nedsänkta blickar och höra många ursäktande uttalanden från denna myndighet en tid framåt. Måhända att en och annan myndighet kommer att få utsättas för samma granskning.

Länkar: dn.se, dn.se, dn.se, SvD, SVT, Ekot, Resumé, Ekot, SVT, SVT

Andra som skrivit: Rosemari Södergren, Mario Matteoni, Högbergs tankar

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 30 juli, 2012, i Blandade funderingar, Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. En gnutta visdom är kanske på sin plats för Tillväxtverkets chefer, och kanske också andra statliga chefer?

    Jag kan rekommendera att cheferna i statlig förvaltning kommer till en ledardag nu i höst på temat – DEN VISE CHEFEN – det kostar i o f sig 3 990 Kr för en heldag, men det är väl värt pengarna.

    Vi kommer att vara på Burgårdens konferenscenter i Göteborg den 25 september (en kommunal gymnasieskola – alltså inget högklasshotell – men kvalitet ändå).

    Den 23 oktober är vi på Hillesgården i Klippan, ett mycket intressant projekt där ett kollektiv människor skapat en mycket intressant kursgård, ej ”högkostnad där heller, men mycket god kvalitet!

    Mer information på http://www.mirrorgate.se – varmt välkomna att sända hög som låg chef på denna intressanta ledardag – DEN VISE CHEFEN.

%d bloggare gillar detta: