En regering med tom verktygslåda


Idag meddelade de borgerliga regeringspartiernas partisekreterare att de avser att under de kommande åren ta fram ett valprogram. Inlägget säger ju inte särskilt mycket annat än att de anser att det saknas ett samlat alternativ till den rådande politiken. Det är väl det mantra de kommer att spela upp närhelst tillfälle ges de kommande åren. Själva har de inget mer konkret att presentera än att …

För att Alliansen ska kunna ge svar på hur jobben kan bli fler, hur företagen ska kunna växa, hur välfärden ska kunna stärkas ytterligare och hur Sverige fortsatt ska ta täten i miljö- och klimatfrågorna krävs ett omfattande gemensamt arbete.

Arbetet kommer säkert att bli litet svårare denna gång. 2006 när alliansen bildades fanns ju inget att förlora, bara allt att vinna. I detta läge med två partier som dansar på lina utmed riksdagsspärren bör det bli litet svårare. Det räcker inte med att tillsätta en Schlingmann som chefsstrateg eller gemensamma samlingar för att återfå magin från valrörelsen 2006.

Länkar: Aftonbladet, dn.se, SVT Debatt

Andra som skrivit: Ann-Sofie Wågström

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 4 juli, 2012, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En regering med tom verktygslåda.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: