Om systematisk diskriminering på svensk arbetsmarknad


Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU) presenterar idag en ganska sorglig rapport. I ett experiment har ett antal rekryterare deltagit i ett experiment där deras uppgift var att välja mellan två påhittade sökande till arbete. Det visar sig att man systematiskt valde bort överviktiga (feta) och sådana personer som varit mycket sjuka. Judar, muslimer icke-européer valdes bort i något mindre grad. Den goda nyheten (den enda) var att man inte valde bort kvinnor systematiskt. Per Johansson, en av forskarna bakom rapporten, säger …

Effekterna är stora framför allt för dem med kraftig övervikt och dem som varit mycket sjuka, men även födelseland och religion spelar roll.

Det är milt sagt sorgligt att det finns sådana fördomar och antipatier mot vissa typer av människor på den svenska arbetsmarknaden. Det verkar som om det finns en hel del att göra om man vill att den svenska befolkningen ska arbeta längre för att klara en rimlig levnadsnivå som pensionär. Samuel Engblom redovisar några goda förslag för att komma till rätta med sådan diskriminering som rapporten antyder finns därute på arbetsmarknaden.

Länkar: Arbetet, dagens arena, SVT, SvD, ka.se

Andra som skrivit: Samuel Engblom, Claes Krantz

Industribloggare: Kaj Raving

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 juni, 2012, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om systematisk diskriminering på svensk arbetsmarknad.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: