Jag vill likna fas 3 vid slavarbete!


Idag diskuterades sysselsättningsfasen (FAS3) av två Hillevi i riksdagens kammare. Hillevi Larsson (S) frågade statsrådet Hillevi Engström (M) när  regeringen avser att följa riksdagens beslut för ett år sedan om att sluta med anvisningar till FAS3. Regeringens företrädare valde tydligen att inte svara på den frågan. Hillevi Larsson frågade därför ministern …

 Ska riksdagen behöva fatta ett nytt beslut för att regeringen ska verkställa det gamla?

Något svar gavs inte.

Det borgerliga regeringen kommer knappast, med mindre än att de tvingas till det, vilja göra några som helst fundamentala förändringar i detta system. FAS3 (eller sysselsättningsfasen som det numer kallas) och förändringarna de genomfört i arbetslöshetsförsäkringen syftar ju till att sänka lönerna inom vissa branscher. Endast så tror den borgerliga regeringen att nya jobb kommer att skapas för svaga grupper på arbetsmarknaden.

Länkar: Arbetet, Arbetet

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 25 juni, 2012, i Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: