Förhoppningsvis avslut i ”Arvodesaffären”


Inför valrörelsen beslutade Eskilstuna-Kuriren att med buller och bång skriva hur en socialdemokratisk politiker (Jörgen Danielsson) i Sörmlands landsting var ansvarig för att arvoden betalats ut på ett felaktigt sätt. Tidningen fick det att verka som om detta var något helt nytt trots att man skrivit om detta förfarande en nio månader innan. Detta igångsatte ett regionalt drev med två aktiva sörmländska nyhetstidningar vid gaspedalen, mångahanda debatt i olika sociala media och som grädde på moset förbannade medborgare som i Nyköping demonstrerade utanför landstingshuset.

Den politiker som drevet gick emot betalade snart det politiska priset genom att lämna det uppdrag som han uppburit en tid och som han var nominerad kandidat för. Detta stoppade dock inte debatten och skriverierna. Det hela ledde till att frågan utreddes av åklagare i syfte att eventuellt pröva frågan rättsligt. Så blev också fallet. Dom har nu fallit. Tingsrätten i Nyköping har beslutat att fria Jörgen eftersom man anser att det inte finns något som tyder på att Jörgen Danielsson direkt eller indirekt haft ett uppsåt att missbruka sin förtroendeställning. Ej heller anser rätten att det är styrkt att han varit likgiltig till att ha missbrukat sin ställning.

Låt oss därmed hoppas att denna sorgliga affär därmed kan avslutas. Jörgen är den som fått betala det politiska priset för den ordning knappast något av de etablerade partierna kan undandra sig ansvar för. Det har även varit något sorglustigt obehagligt över hur vissa landstingspolitiker med emfas och med moraliskt uppfordrande röster pekat finger mot Jörgen. De borde snarare ha ställt sig framför en spegel och pekat rätt in i den för att ta emot anklagelsen om medansvar.

Nu återstår endast att ta emot åklagarens besked hur han ställer sig i frågan.

Länkar: Folket, SVT Sörmland, E-K, SVT Sörmland

Andra som skrivit: Informationstjänsten, Jörgen Danielsson

Annons

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 14 juni, 2012, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

%d bloggare gillar detta: