KD befinner sig signifikant under fyraprocents­spärren


En av dagens större inrikespolitiska nyheter är att Expressen/Demoskop i en väljarundersökning visat att KD tydligen ligger ”signifikant” under riksdagsspärren om fyra procent av väljarkårens röster. Om jag vore lagd åt det skadeglada hållet skulle man väl nu komma med en lång harang om detta glädjens budskap. Det tänker jag avstå ifrån. Det är ju trots allt mer än två år till nästa allmänna val då de riktiga resultaten av den då aktuella väljaropinionen kommer. Mycket kan hända på den vägen dit.

Det som är  lite intressant är hur statsministern svarar och analyserar den borgerliga alliansens opinionsmässiga situation. Enligt Expressens artikel skyller statsministern indirekt …

… på medierna som inte granskar Social­demokraterna och oppositionen tillräckligt hårt.

– Vi är mitt i en period där allt granskningstryck ligger på regeringen. Alla förhoppningar som inte kopplas till några ­färdiga förslag ligger på oppositionen.

Det är ju litet intressant att den borgerliga regeringen är så ovan vid att hantera medias granskning efter sex år i regeringsställning. Det ligger ju annars i sakens natur att det är den sittande regeringen som borde granskas hårdare än oppositionspartierna.

Länkar: Expressen, Arbetet, dn.se, di.se, SVT, SvD, Ekot, SVT

Andra som skrivit: Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Markus Mattila, Olas tankar, Patrik Renfors

Industribloggare: Leine Johansson, Leine Johansson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 8 juni, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: