Vad är hårdmetallic för slags musik?


Den tidigare politiska skribenten på Svenska Dagbladet, numer riksdagsledamot (M) Maria Abrahamsson, har idag fått sig publicerat ett märkligt inlägg i Aftonbladet. Maria utgår från det faktum att Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och LO idag har ordföranden med bakgrund i IF Metall.

Jag förstår inte riktigt vad hon vill med sitt inlägg annat än den litet griniga kommentaren …

Mån om sin lågmälda politiska profil talar han tyst om vilken politik han vill föra. Hittills har den taktiken belönats av väljarna. Annat lär det bli när Löfven tvingas avslöja vilka de egentligen är som ska betala skattehöjningarna på upp emot 25 miljarder kronor som socialdemokraterna har aviserat i partiets vårbudget.

Hon driver tesen att Jonas Sjöstedt kommer att bli sidsteppad och i all sin ensamhet kommer att ”lira” hårdmetallic (sic). Jag antar att Maria menar ”heavy metal”. Vad jag har förstått är det ett musikaliskt begrepp som började användas under slutet av 1960-talet då tidigare bluesinfluerad rockmusik blev allt ”tyngre”. Som exempel detta …

Andra som skrivit: Alliansfritt Sverige

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 maj, 2012, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Led Zeppelin spelade hårdrock, inte heavy metal.

    • Göran Johansson

      … men heavy metal var ett begrepp som började användas om, bland annat, den typ av musik som Jimi Hendrix, Led Zeppelin m. fl. Sen är det en annan sak att vi idag förknippar heavy metal med annan ”tyngre” hårdrock.

%d bloggare gillar detta: