Sänkt restaurangmoms – ett branschstöd


Finanspolitiska rådet ger den borgerliga regeringen både ris och ros i sitt utlåtande över regeringens ekonomiska politik. De ger regeringens finanspolitik beröm och för att statsfinanserna tillhör de bästa i Europa. Samtidigt säger man att finansministern varit och är överdrivet försiktig. Tidningsartiklarna fokuserar vidare på den kritik man ger för argumenten att sänka restaurangmomsen. Lars Jonung, ordförande i Finanspolitiska rådet, säger att …

Vi är mycket tveksamma till det argument som regeringen har fört fram som stöd till en sänkning av restaurangmomsen. Vi vill också varna för en politik där man urholkar momsen och gör undantag för den ena branschen efter den andra.

Regeringen delar förstås inte finanspolitiska rådets kritik i alla delar. Men det tillhör väl spelets regler.

Länkar: SvD, Rapport, dn.se, Ekot, di.se

Andra som har skrivit: Peter Johansson, Martin Moberg, Peter Johansson, Olas tankar, Peter Johansson, Kent Persson, Thomas Böhlmark, Peter Andersson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 14 maj, 2012, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Sänkt restaurangmoms – ett branschstöd.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: