Lönetak – inget för näringslivet


LO har bestämt sig för att den kommande LO-ordföranden ska ha en inkomst som högst motsvarar en industriarbetarlön multiplicerat med 3,5. Eventuella styrelsearvoden som följer på uppdraget minskar lönen så att man håller sig inom inkomsttaket. Kjell Ahlberg, kanslichef på LO, säger att syftet med denna förändring är att …

Vi vill göra det mer transparent så att man tydligt ser hur mycket ledningen tjänar.

Det är väl bra att man genomför en sådan förändring. Även om många kommer att anse att LO:s ordförande tjänar alldeles för mycket har man ändå gjort en markering. I motsats vad som gäller inom det privata näringsliv man bevakar och kritiserar har man satt ett tak för hur mycket som LO:s ordförande får tjäna. Det gör att man kan avvisa misstankar av egenintresse i att sitta med i diverse olika styrelser eftersom tillkommande arvoden avräknas från lönen. Man kan därmed hävda att uppdraget tillträds för att bevaka och tillvarata LO:s och dess medlemsförbunds medlemmars intressen.

Länkar: Arbetet, da.se, ka.se, SvD

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 2 maj, 2012, i Fackliga frågor och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Lönetak – inget för näringslivet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: