Regeringens arbetslinje finns inte


Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson, är inte imponerad över den borgerliga regeringens arbetslinje. Hon menar helt enkelt att den inte finns. Magdalena menar att regeringen håller på att driva Sverige till en amerikansk samhällsmodell. Hon säger i TV-programmet Hübinette

Jag ser att Sverige är på väg mot en amerikansk samhällsmodell. Där en del människor hamnar snett tidigt, menar Magdalena Andersson. En samhällsmodell där man sänker kunskapskraven i skolan, där man försöker stimulera fram en lågproduktiv tjänstesektor med människor som har sämre kunskaper och ska arbeta för lägre löner.

Reinfeldt är ju öppen med att han vill ha lågproduktiva låglönejobb till lågutbildade ungdomar, säger Magdalena Andersson. Ett synsätt som är helt barockt och en tydlig skiljelinje mellan borgerlig och socialdemokratisk politik.

Magdalena menar att skapandet av ett nytt Sverige står högst på hennes dagordning. Magdalena kändes väldigt avslappnad och bjöd på sig själv. Hon hoppade naturligt mellan litet allvar och djupt allvar utan att det verkade konstlat.

Länkar: Rapport

Andra som skrivit: Martin Moberg, Olas tankar, Peter AnderssonKjell Rautio

Industribloggare: Ann-Sofie Wågström, Juhani Kulo

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 24 april, 2012, in Arbetsmarknadspolitik, Politiska funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: