Ändrar utrikespolitiken karaktär nu?


Den nyligen avgångne (eller sparkade) partisekreteraren för Moderaterna Sofia Arkelsten kommer förmodligen att tillträda den vakanta posten som ordförande för Riksdagens utrikesutskott. Margareta Pålsson, Moderaternas vice gruppledare i riksdagen, säger förhoppningsfullt att …

Vi ser framför oss att utrikespolitiken lite ändrar karaktär och frågor som miljö och klimat tar större utrymme. Och det är det som Sofia är bra på.

Urban Ahlin (S), vice ordförande i utrikesutskottet verkar något mindre förhoppningsfull när han säger …

Men Moderaternas utrikespolitik styrs ju helt av Carl Bildt så det kanske inte har så stor betydelse att hon inte har så stor erfarenhet.

Jag har ingen större kännedom om Sofias kapacitet i dessa frågor. Men det vore väl trevligt om svensk utrikespolitik blev litet mer än bara Carl Bildt?

Länkar: Rapport, SvD, dn.se, di.se, Ekot, E-K, SvD, Aftonbladet

Industribloggare: Leine Johansson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 24 april, 2012, in Politiska funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. Kommentarer inaktiverade för Ändrar utrikespolitiken karaktär nu?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: