Ungdomars ointresse för utbildning


De senaste fem åren har Arbetsförmedlingen, trots ökad arbetslöshet, återlämnat nästan 18 miljarder kronor till statskassan. Det är klart att statliga myndigheter ska vara försiktiga och använda skattepengar på ett ansvarsfullt sätt. Men i ett läge då den långa arbetslösheten ökar och då ungdomars arbetslöshet är fortsatt hög känns det något konstigt att dessa medel inte skulle kunna användas på ett produktivt sätt.

Företrädare för oppositionspartierna i Riksdagens arbetsmarknadsutskott är kritiska till att medel återlämnas. Hillevi Engström betonar mera det ansvarsfulla i att inte slösa (mitt uttryck) med statliga medel. Vidare anger ministern som ett par förklaringar till att medel återlämnats arbetsgivares ointresse att anställa ungdomar som kräver särskilt stöd samt ungdomars ointresse av utbildning. Men som Ylva Johansson (S), vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, säger till DN …

Det är slöseri att inte använda de här pengarna. Man har reglerat insatserna på ett orimligt strikt sätt.

Länkar: dn.se, Publikt, Arbetet, Rapport, di.se

Andra som skrivit: Rosemari Södergren

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 16 april, 2012, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: