Om Folkets framtid


Det klarnar något om Folkets framtid som endagstidning (veckotidning?). Tidningen kommer endast att ha två anställda (en politisk redaktör och en ansvarig utgivare). Det är väl knappast någon som tror att dessa två personer kommer att klara att ge ut tidningen på egen hand. Jag har därför förstått att tidningen i framtiden kommer att produceras med frilansande journalister.

Jag är inte särskilt glad över denna utveckling. Jag hoppas förstås att man kommer att producera en utmärkt produkt i framtiden (även om jag bara får läsa tidningen en gång/vecka i framtiden). Tidningen ska ju i framtiden fortsatt ha en aktiv röst stående åt vänster på den politiska skalan. Detta förutsätter ju att man får ha en aktiv och levande hemsida som ett komplement till papperstidningen. I annat fall kommer ju den politiska debatten enbart bestå av att den stora tidningen i ensamt majestät och oemotsagd kan förmedla sin syn på sanningen.

Journalistklubben har till bolagsstyrelsen överlämnat en skrivelse där man framför sin kritik till hur Folket har hanterats. Man vill att beslutet omprövas och att man överväger andra lösningar. Det är ett utmärkt initiativ som man tagit från journalistklubben. Jag tror dock inte att detta kommer att förändra särskilt mycket.

Jag kommer att fortsätta läsa och abonnera på Folket och i övrigt göra det lilla jag kan för att få fler att läsa tidningen. Jag hoppas också att man finner en form för endagstidningen som verkligen innebär en möjlighet för framtiden och inte enbart ett sätt att förlänga sotdöden för denna tidning.

Länkar: Folket, Folket

Publicerat på 14 april, 2012, i Blandade funderingar och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Om Folkets framtid.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: