Fler och längre sjukskrivningsperioder


Enligt siffror från Försäkringskassan verkar sjukskrivningarna öka igen. Det handlar både om fler personer och om att sjukperioderna blir längre. Antalet sjukfall ökade med 14 % 2011 jämfört med året innan. De mesta av ökningen förklaras med att ”återvändare” – dvs personer som tidigare utförsäkrats nu har återkommit. 70 % av denna ökning förklaras av detta. Försäkringskassan har, säger de, ingen rimlig förklaring till varför sjukskrivningarna ökar igen.

Men … det kan ju förstås vara som så att regeringen inte kommit åt grundproblemet med sina förslag. Det kan ju inte bara handla om att strama åt regelverk och tidsgränser. Det gäller ju att arbete med rehabiliterande insatser också.

Länkar: dn.se, Ekot, SvD, Rapport, vlt, Ekot, vlt

Fler som skrivit: Martin Moberg, Peter Andersson, Mikael Dubois, Kjell Rautio, Thomas Böhlmark

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 mars, 2012, i Fackliga frågor, Socialförsäkringsfrågor och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Fler och längre sjukskrivningsperioder.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: