Vi har alldeles för hög ungdomsarbetslöshet


Tydligen har finansministern Anders Borg hållit tal inför sina partivänner i Örebro. I talet medgav han att arbetslösheten är alldeles för hög när det gäller ungdomar och utrikes födda. Det är väl ett påstående som knappast går att förneka, om än man kan diskutera hur statistiken presenteras och förs. Anders menade vidare att …

Det är bara vi och alliansregeringen som kan klara att göra något åt ungdomsarbetslösheten.

Det är ju ett påstående som väl mer är menat åt att räta ryggarna på den borgerliga regeringens anhängare än som en upplevd sanning. Han har ju inte särskilt många bevis på att regeringens politik har lyckats särskilt väl i det avseendet. Det verkar mer som om partiet har börjat använda ”negative campaigning” när de egna argumenten börjar tryta.

Länkar: SvD, dn.se

Andra som skrivit: Peter Johansson, Johan Westerholm, Peter Andersson, Thomas Böhlmark, Peter Johansson

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 17 mars, 2012, in Arbetsmarknadspolitik, Fackliga frågor, Politiska funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

  1. Kent Karlsson

    Så, nu skall M förnya sig ännu en gång enligt herr Reinfeldt! Man tappar snart räkningen på alla deras förnyelser
    Så här ser jag på det:
    Man kan klä upp en gris i vackra kläder och sminka den i skimrande färger, ja man kan även kalla den ny och ännu nyare. I slutändan är det ändå fortfarande en gris!

  1. Pingback: Borg pratar arbetslöshet – kryss i taket « Röda Berget

  2. Pingback: Reinfeldt lyssnar Inte på näringsliv eller fack « LEINESBLOGG.com

%d bloggare gillar detta: