Ett myggstick på regeringspolitiken


En majoritet av skatteutskottet i Riksdagen röstade idag för att …

… bifalla förlaget att skatteavdrag endast ska lämnas för hushållsarbeten utförda i Sverige.

Nästa steg är att frågan kommer att behandlas i kammaren. Ett beslut där innebär att regeringen blir skyldiga att agera i enlighet med majoritetens önskan. Företrädare för den röd-gröna oppositionen är nöjda över att man nått en majoritet. Leif Jakobsson, Socialdemokraternas talesman i utskottet, säger …

Vi tycker att rut och rot är till för att skapa jobb i Sverige och inte på solkusten. Jag utgår från att regeringen nu behandlar detta med skyndsamhet.

Tydligen innebär ett slopat avdrag att staten sparar omkring 70 miljoner kronor. Penningamässigt är ju detta en ganska obetydligt i sammanhanget. Men principiellt känns det rimligt att sådana avdrag enbart ska kunna göras inom landets gränser. Men beslutet torde inte bli mer än en snabbt övergående olägenhet för den borgerliga regeringen.

Länkar: Arbetet, di.se, dn.se, SvD, Rapport, E24

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 15 mars, 2012, i Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Rolf Isacson

    1. Det bryter mot EU-reglerna.
    2. Varför skall vi pensionärer – oftast inte så pigga och friska- som bor på ”solkusten” inte få nyttja r/r-avdrag?
    3. Vi anlitar oftast svenska hantverkare pga kvalitet och språk.

%d bloggare gillar detta: