Efterlyses – Arbetslinjen


På SvD:s debattsida efterlyser idag ett antal socialdemokratiska företrädare med Ylva Johansson i spetsen ”Arbetslinjen”. De säger i anledning av den höga arbetslösheten bland ungdomar att …

I EU-perspektivet blir det svenska misslyckandet uppenbart. Jobbskatteavdrag och sänkt krogmoms har i bästa fall haft en mycket begränsad effekt. Strategin mot ungdomsarbetslösheten behöver därför läggas om.

De föreslår tre konkreta åtgärder för att komma till rätta med ungdomsarbetslösheten:

  • För det första måste arbetsmarknadspolitiken bli mer aktiv. Som exempel föreslås att ta bort det 100 dagar långa aktivitetsförbudet för ungdomar på Arbetsförmedlingen.
  • För det andra måste regeringen satsa mer på utbildning och höjda kunskapsnivåer.
  • För det tredje måste regeringen ändra inställning till EU:s socialfond.

Jag misstänker att det borgerliga svaret på dessa förslag kommer att vara antingen direkt avvisande eller ett av fullständigt ointresse.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 februari, 2012, i Arbetsmarknadspolitik och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Efterlyses – Arbetslinjen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: