Drevet mot Fredrik Reinfeldt


Tidningen ETC har startat, vad man kallar, ett drev gentemot statsministern. I ett par artiklar redovisar man ”Reinfeldts 10 värsta lögner” och ”Reinfeldts alla misslyckanden”. Syftet är väl ädelt och fint. Tidningen lyfter fram politiska frågor som den borgerliga regeringen lyckats undandra sig politiskt ansvar för. Johan Ehrenberg förklarar sina artiklar med att man …

… gör det för att underlätta för andra medier, SVT och SR och givetvis de stora Bonniertidningarna att billigt och snabbt kunna följa upp. Grundjobbet är gjort. Häng på!

Jag hoppas att tidningen lyckas med sin föresats. Jag är dock rädd att drevet knappt ens kommer att bli en mild västanfläkt. Men det är bra att man sammanställt informationen på detta sätt.

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 12 februari, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Nej, något drev mot Reinfeldt har vi knappast hittills sett röken av i dagliga media och sannolikt är inte heller något sådant att vänta. Men artikeln i ETC/Efter Arbetet är förtjänstfull. Innehållet kan ju med fördel spridas i vidare kretsar.

    http://www.s-info.se/silfverstrand

  2. ETC lider av samma svaghet som Alliansfritt Sverige som gjort samma sak som ETC nu gör i flera år.
    Och det är att man saknar bredd utan man vänder sig bara till dom som ändå inte kommer att rösta på Reinfeldt och då blir såna kampanjer betydelselösa. Alliansfritt och ETCs läsare stärks givetvis i sin uppfattning men det smala tilltalet gör att det inte kommer att spela någon roll.

  3. Du har naturligtvis rätt, Lars, om nu inte SVT, SR och de stora Bonniertidningarna hänger på och följer upp när grundjobbet är gjort. Så är ju tanken 🙂

    /Eva

  4. Eva

    ‘Och då är vi tillbaka till det vi talat om en gång tidigare.
    Arbetarrörelsen ägde nordens största tidning Aftonbladet men tyckte tydligen att den kanalen ut till allmänheten var onödig så man sålde den till en norsk mediekoncern.

    Så nu får man sitta och hoppas på att tex de stora Bonniertidningarna och Hjörneägda Stampengruppens tidningar (Göteborgs-Posten mfl) ”hänger på och följer upp” det som ETC påbörjat.
    Men det kommer dom ju inte att göra. Glöm det.