Stefan Löfvén: Vi tror på Sverige


Jag har idag befunnit mig på resande fot och har inte riktigt haft ro att sätta mig framför tangentbordet idag. Nu sitter jag på ett hotellrum norr om den Stora Staden vid den Stora Flygplatsen kvällen innan jag reser iväg på en veckas semester. Jag har som målsättning att kunna skriva något litet under den vecka jag är bortrest (förutsätter förstås nätverk).

Jag har sett och lyssnat på det tal som Stefan Löfvén höll som alldeles nyvald partiordförande. Det var den person som jag sett och hört på förut. Han utstrålade en viss säker förväntansfullhet i sitt framträdande. Han uppvisade en återhållsam entusiasm i sitt tal. Han höll en resonerande ton utan verbala överdrifter, han var rolig och allvarlig om vart annat.

Han tackade utan att det verkade konstlat eller tillgjort Håkan Juholt för hans tid och för de viktiga insatser han fick göra under sin korta tid som ordförande. Han band ihop dagens utmaningar för socialdemokratin med att göra en kort över de partiordföranden som partiet haft hittills. Han markerade tydligt sin ståndpunkt som partiordföranden på områden där man lyft upp tveksamheter i media. Han omtalade att han är feminist (punkt). Han talade om behovet av att satsa på utveckling av framtida teknik, bland annat på miljöområdet, som ett sätt att skapa framtidens arbetstillfällen.

Han val allra tydligast om att Socialdemokraterna ska bli det parti som åter ska vara de som har högst förtroende för dess förmåga att skapa arbetstillfällen. Då behövs en aktiv näringslivspolitik, satsningar på livslångt lärande och bättre kontakter mellan högskolor/universitet och näringslivet.

Det var ett bra tal och en god introduktion till de prioriteringar han vill driva som partiordförande. Det var ett tal som gav en god bild av Stefan som person och ledare. Det var ett resonerande tal som bjöd in partimedlemmar och sympatisörer till att tillsammans skapa den framtid som vi står inför och ser fram emot.

Det var ett tal som det kändes bra att ta del av. Min förhoppning och känsla är att det kan bli något bra av detta. Det känns som en bra början.

Länkar: etc, Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, dn.se, dn.se, dn.se, dn.se, dn.se, E24, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Folket, Folket, di.se, di.se, di.se, di.se, di.se, dagens arena, Rapport, Rapport, Rapport, Rapport, Rapport, Rapport, Rapport, Rapport, SvD, d.a., ka.se, Byggnadsarbetaren, Hotellrevyn, Handelsnytt, LO-tidningen, LO-tidningen, Expressen

Andra som skrivit: Claes Krantz, Helena Ericson, Martin Moberg, Martin Moberg, Peter Johansson, Peter Johansson, Johan Westerholm, Johan Westerholm, Peter Andersson, Peter Andersson, Ann-Sofie Wågström, Tokmoderaten, Leine Johansson

Patrik Renfors,

Publicerat på 27 januari, 2012, i Politiska funderingar och märkt , , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Stefan Löfvén: Vi tror på Sverige.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: