Mona Sahlin som generaldirektör


I media rapporteras idag att den borgerliga regeringen har nominerat Mona Sahlin till posten som generaldirektör för ILO. Enligt uppgift stöds denna nominering av de svenska arbetstagar- och arbetsgivarorganisationerna. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) säger varför man valt att nominera Mona att …

Det är för att hon är en synnerligen gedigen politiker med en bred sakkunskap i de frågorna som ILO handhar.

Det låter ju som ett klokt beslut av den sittande regeringen. Låt oss hoppas att man menar allvar med nomineringen och vidtar de insatser som kan vara av nöden för att få stöd för kandidaturen. Det vore ju faktiskt väldigt trevligt att få en progressivare ledning av denna viktiga organisation än av den svenska arbetsmarknadspolitiken.

Länkar: Rapport, dn.se, di.se, SvD, Ekot

Annonser

About Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Posted on 24 januari, 2012, in Fackliga frågor, Politiska funderingar and tagged , . Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

  1. En nog så viktig post,men vän av ordning faller likväl lite i grubbel över hur en person som av de som nu ”hyllar” henne bara för kort tid sedan beskrevs som det mest inkapabla som går i ett par skor.

  2. Hurra för Alliansen – de gör rätt än en gång!!

  3. Hmmm… de kanske vill ha henne så långt bort från Sverige som möjligt.

  1. Pingback: HEMIMAMMAS TANKAR – Betalning för trogen tjänst? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

%d bloggare gillar detta: