Handels stämmer Change


Fackförbundet Handels har beslutat att stämman butikskedjan Change inför Arbetsdomstolen (AD) för brott mot diskrimineringslagen och det gällande kollektivavtalet. Bakgrunden till tvisten är att en tidigare anställd hävdar att företaget haft som krav att de kvinnliga anställda ska ha på sig en namnskylt som anger vilken BH-storlek man har. Företaget hävdar att detta bruk varit frivilligt.

Det är bra att Handels driver denna fråga för att få en prövning av hur långt ett företag kan driva sådana krav på sina anställda. Det finns förstås en risk med att domen kan bli att företagets krav varit rimliga eller inte kan anses som obligatoriskt. Vad ett sådant utslag skulle innebära kan man förstås fundera över. Låt oss utgår från att Handels är så pass säkra på rättsläget att domen blir positiv till den fackliga medlemmens räkning.

Länkar: LO-tidningen, Lag & Avtal, Handelsnytt

Annonser

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 17 januari, 2012, i Fackliga frågor och märkt . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

%d bloggare gillar detta: