Besvärande fakta för Anders Borg


Dagens Nyheter rapporterar i en artikel att Sverige glider itu ekonomiskt. Den borgerliga regeringens politik har gynnat hushållen i paritet med deras inkomster – ju högre inkomst desto mer har man gynnats. Den tiondel av befolkningen med de lägsta inkomsterna har förlorat inkomster med den förda politiken. De fattigaste förlorade 5,5 % eller 350 kronor varje månad efter skatt och inräknat bidrag. Finansminister Hr. Anders Borg anser …

Vi ska ha ett land som håller ihop och det är naturligtvis besvärande om man ser indikationer på motsatsen.

Det är möjligt att finansministern anser dessa fakta vara besvärande (att de publiceras). Han borde ju knappast vara särskilt förvånad över denna utveckling. Det har ju faktiskt varit alldeles medveten borgerlig politik.

Länkar: dn.se, E24

Andra som skrivit: Olas tankar, Olas tankar, Martin Moberg

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 28 december, 2011, i Fackliga frågor, Politiska funderingar och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. ”Vi ska ha ett land som håller ihop och det är naturligtvis besvärande om man ser indikationer på motsatsen.”
  Säger Borg.
  Löjligt lögnaktigt och ohederligt uttalande.
  Man har ju gjort allt för att skapa ökande klyftor.
  Även om Sverige förlorar jobb, har hög arbetslöshet där allt fler sätts under tvångsjobb för ekonomiska ersättningar som inte går leva på.
  Så påstår högern att Sveriges hushåll fått det bättre.

  Inegn ska få det bättre och allt sammantaget blir sämre med minskande jobb och sämre ekonomi sammantaget.

  Det är vad snittet är som ska räknas och även fördelas.
  Nu lägger man hela bördan på sjuka, arbetslösa, pensionärer ssedan tar de som har jobb eller driver företag eller är anställda som företagsledare eller som aktieägare hela kakan. När den borde fördelas så alla drabbas av den nergång vi ser i snitt över vår ekonomi

 1. Ping: Finansministern och det stora hyckleriet | LO Bloggen

%d bloggare gillar detta: