Den motsträviga regeringen


I somras beslutade en majoritet av socialförsäkringsutskottets ledamöter genom ett, så kallat utskottsinitiativ, om ändringar av den gällande sjukförsäkringen. Den borgerliga regeringen har dock valt att inte gå riksdagens majoritet till mötes i denna fråga. Man hänvisar till att socialförsäkringsutredningen granskar, bland annat, sjukförsäkringen. Thomas Eneroth (S), vice ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, vill dock inte vänta i denna fråga eftersom …

Personer tvingas till uppsägning när de är sjuka längre än 180 dagar. Trots att de pågår rehabilitering eller är mitt inne i en cellgiftsbehandling. Vi tycker inte att det är rimligt.

Det är svårt att göra någon annan tolkning än att den borgerliga regeringen avser att dra ut på denna fråga så länge de bara kan. De anser ju i grunden de nuvarande reglerna vara bra.

Länkar: ka.se, Ekot, dn.se, SvD

Industribloggare: Carola Andersson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 29 november, 2011, i Politiska funderingar, Socialförsäkringsfrågor och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Den motsträviga regeringen.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: