Irriterade fackliga medlemmar


Det första avtalsutkastet från de opartiska ordförandena, opo, till parterna inom industrin förkastades av bägge parter. Nyheten om nivån på löneökningarna som arbetsgivarna (Teknikföretagen) anser vara rimlig har ökat irritationen bland Unionens medlemmar. TCO-tidningen har pratat med Unionens förhandlingschef Niklas Hjert som förtäljer att …

Vi har omfattande kontakter med våra medlemmar och förtroendevalda just nu och folk är jävligt irriterade. Det här arbetsgivarbudet är till och med lägre än det förra avtalet som vi tecknade i botten av en djup och allvarlig kris. Även om ekonomin är osäker nu så är vi ju i ett helt annat läge och att då tro att de ska kunna permanenta ett krisavtal kommer aldrig att gå.

Niklas Hjert utgår ifrån att samtliga parter – i motsats till förra gången – kommer att ”gå i mål samtidigt”. Det glädjer mig verkligen. De fackliga organisationerna tjänar på att hålla samman ända fram till målgång.

Länkar: TCO-tidningen, TCO-tidningen

Andra som skrivit: Ulla Johansson, Camilla Wedin

Industribloggare: Leine Johansson

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 23 november, 2011, i Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

%d bloggare gillar detta: