De osynliga ohörbara uppsägningarna


Det har skett en tydlig förändring inom industrin under de år som gått sedan finanskrisen för några år sedan. Företagen har varit försiktiga med att tillsvidareanställa (fast). I stället har antalet visstidsanställda och antalet anställda i bemanningsföretag ökat. De inhyrda motsvarar idag tio procent av de anställda inom branschen. Bemanningsföretagen är lika försiktiga med tillsvidareanställningar. Visstidsanställning har blivit det normala i början av en anställning (de första sex månaderna, tolv efter överenskommelse).

Det betyder i ett läge när fler företag börjar anpassa sin organisation till den rådande situationen kommer det att ske och tyst utan någon uppståndelse. Företagen behöver bara meddela bemanningsföretagen det nya (minskade behovet). Bemanningsföretagen meddelar de visstidsanställda att anställningen upphör om 14 dagar. Det är endast om man behöver säga upp fast anställda som man kommer att kalla till förhandling.

Det är detta som gör det intressant för så många företag att anställa på kort tid eller att hyra in den arbetskraft. Det är så mycket enklare och snabbare att minska arbetsstyrkan än med fast anställd personal.

Fler som skriver om detta: Carola Andersson, Gösta Karlsson

Industribloggare: Kaj Raving, Leine Johansson, Camilla Wedin

 

Om Göran Johansson

En medelålders man boende i Eskilstuna. Jag är anställd som ombudsman på IF Metall Mälardalen. Gillar att tycka och tänka om fackliga och politiska frågor. Påstår dock inte att jag har facit på alla frågeställningar. Är organiserad socialdemokrat.

Publicerat på 1 november, 2011, i Fackliga frågor och märkt , . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för De osynliga ohörbara uppsägningarna.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: